Referenties

Werkzaamheden van STRAKKS

STRAKKS ontzorgt de klant door projecten volledig aan te nemen, uit te werken en te begeleiden. Ook maakt STRAKKS deel uit van een grotere projectteams met architecten, installateurs en bouwkundige, om samen een groter geheel te realiseren.  

Hieronder is een greep te zien van onze Referenties in 2020/2019:

De Beyart Maastricht

Het kloostercomplex “De Beyart” vormt in de meer dan vijf eeuwen van haar bestaan een belangrijke ruimtelijk functionele bouwsteen in de stad Maastricht. Het gebouw verzorgt een woon-zorg functie. Het complex wordt verbouwd en daarmee voorbereid op een duurzame toekomst met een veranderende woon-zorg vraag.

STRAKKS verzorgt voor dit project een masterplan voor het gehele complex met als aandachtspunten: warmte en koude opwekking met distributie en de infrastructuur van de nuts voorzieningen. Daarnaast vervaardigen we per bouwdeel functionele omschrijvingen met schetsontwerpen. Strakks verzorgt zowel het installatietechnische als het bouwfysische advies.

De Reflector “Blosse Onderwijs”

De basisschool De Reflector wordt volledig opgewaardeerd qua klimaat en elektra installatie. Zo worden er onder ander de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Gasketels vervangen voor warmtepompen
  • Verlichting vervangen voor Led verlichting
  • Dynamische verlichtingsregeling
  • Afzuig ventilatoren vervangen voor luchtbehandeling met Warmteterugwinning.
  • Extra plaatsing van PV panelen

Voor Blosse Onderwijs mogen wij de installatietechnische uitvoeringsbegeleiding en de kwaliteitscontrole organiseren en beheren.  En zo wordt er weer een mooie school opgewaardeerd naar de gezonde uitgangspunten!

Villa/Woning te Erica

Voor een gave villa in Erica heeft STRAKKS een functioneel ontwerp mogen maken van alle installaties. De onderkelderde woning wordt voorzien van binnenzwembad. Hiervoor dragen wij samen met onze partners ook zorg voor de juiste expertise en een compleet ontwerp. 

Tijdens de uitvoeringsperiode maakt STRAKKS deel uit van de directievoering en zullen we de uitvoeringsbegeleiding en  kwaliteitscontrole van het werk gaan beheren. 

De woning is samen met de architect Robuust en Duurzaam ontworpen zodat er strakks met plezier in gewoond kan worden. 

Kisuma Chemicals te Veendam

Kisuma Chemicals heeft de ambitie om een nieuw gasloos laboratorium te bouwen. STRAKKS heeft zorg gedragen voor een functioneel installatietechnisch ontwerp en de integrale afstemming tussen de betrokken partijen.

Het lab wordt gerealiseerd met een volledig eigen warmte-koudeopwekking en luchtbehandelingskast met actieve bevochtiging, welke de klimaatinstallatie vormen.

De uitvoeringsbegeleiding en kwaliteitscontrole tijdens de realisatie fase,  wordt  voor de installatietechnische onderdelen ook volledig door STRAKKS verzorgd. 

School voor Speciaal onderwijs te Utrecht

STRAKKS mag van dit nostalgische pand van voor 1900 een compleet ontwerp maken van de Elektrotechnische en Werktuigbouwkundige installaties. Het gebouw dient een grote bouwkundige en installatietechnische transformatie te ondergaan waardoor er binnenkort een fijne en duurzame onderwijslocatie ontstaat.  

Met respect voor monumentale onderdelen en de duurzame ambitie van het projectteam, moet het integrale ontwerp straks het uitgangspunt zijn voor de revitalisatie fase.

Het concept “Frisse scholen” is het ambitie niveau qua comfort, gebouwisolatie en bouwfysica.   

Optimalisatie Schredder installatie

te Amsterdam

STRAKKS heeft een variantenstudie gemaakt voor het optimaliseren van de huidige schredder installatie. Door een hoge warmtelast van de motor in relatie tot de omgevings warmte, ging de productie omlaag. Met het ontwerp van STRAKKS is er een enorme productieverbetering gerealiseerd.

OBS De Bascule te Nieuw-Amsterdam

De openbare basisschool in Nieuw-Amsterdam wordt opgewaardeerd naar Frisse scholen klasse B. De school is gerealiseerd in 2004, maar wordt nu flink verbouwd.

In de nieuwe situatie vindt een kleine bouwkundige indelingswijziging plaats, maar voornamelijk wordt de ventilatie-installatie opgewaardeerd.

De upgrade naar de nieuwe eisen, conform de Norm Frisse Scholen Klassen B. Dit is een vervolg van onder andere klimaatklachten in de verwarming- en ventilatie-installatie, en de verduurzaming van het object.

Voor de Gemeente Emmen houden wij toezicht bij de verbouwing en hebben wij de installatietechnische werkomschrijving gemaakt.

De Apenheul te Apeldoorn

Voor één van de grotere advies- en ingenieursbureau van Nederland mogen wij voor stichting De Apenheul het ontwerp maken van meerdere dierenverblijven. 

Met een duurzaam en slim ontwerp willen we een goed comfort realiseren voor de apen. De ambitie om zonder gas de gebouwen te verwarmen vraagt om een robuuste warmtepomp oplossing. 

Paragon Pet Products te Veendam

De whimzees Vegan hondekoekjes komen uit Veendam. De productie vroeg om verdubbeling en daarom is de Productiehal en het Kantoor gebouw met 100% vergroot. 

Wij mochten de werktuigbouwkundige installaties, ontwerpen in de VO/DO-fase en begeleiden in de UO-fase. De oplevering heeft in Juli plaats gevonden met en tevreden opdrachtgever en bouwpartners.

Expositieruimte De Nabershof te Emmen

Het nostalgische Theehuis in Emmen wordt uitgebreid met een Expositie ruimte, Receptie en een Shop.

STRAKKS heeft voor Stichting Geopark de Hondsrug een ontwerp mogen maken van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. 

Woning scan Woonbewust.nl

Samen met een team van Engineers en Programmeurs hebben we een woningscan ontwikkeld. Welke de besparingsmaatregelen voor woningverbetering calculeren.

De tool werk op basis van publieke API’s  en eigen ingevoerde waarden. Zie www.woonbewust.nl

Gezondheidscentrum te Schoonebeek

De voormalige Mentekerk in Schoonebeek wordt getransformeerd naar een Gezondheidscentrum. De huidige E & W installaties worden compleet vernieuwd.

Op het dak is een PV installatie ontworpen, de vloer wordt volledig voorzien van vloerverwarming en in het gebouw worden luchtbehandelingskasten geplaatst voor balansventilatie.

De gebruiker kan straks volop genieten van een robuuste en comfortabele installatie. STRAKKS heeft samen met A+Engineering een functioneel ontwerp opgesteld.

Kantoorgebouw te Emmen

In Emmen wordt dit bestaande kantoorgebouw opgewaardeerd naar een high-end kantoorgebouw. De huidige gas aansluiting vervalt en de optimalisatie van een All-Electric installatie wordt geïntegreerd.

Er vind volledige kaalslag plaats, waarna alles weer wordt opgebouwd. STRAKKS heeft hiervoor het ontwerp mogen maken en blijft betrokken bij de uitvoering om de kwaliteit te waarborgen. 

Teijin Aramid te Arnhem

Het nieuwe hoofdkantoor van Teijin wordt gemaakt in het voormalige C5 gebouw, welke na 1945 jaar als laboratoria werd gebruik en de laatste jaren leegstaat.

STRAKKS assisteert de hoofdaannemer van deze bouw in het detail-ontwerp tijdens de UO-Fase. Als Lead Engineer maken wij berekeningen, product selecties, principe schema’s. En zijn wij een spin in het web tussen de Projectleiders, BIM-Modelleurs en Werkvoorbereiders.

Kikkoman te Sappemeer

Op de locatie sappemeer van kikkoman, waar een grote productie van soja saus wordt gemaakt, zijn proces optimalisaties en uitbreidingen vaak van toepassing.

Zo wordt in 2019 de locatie uitgebreid met “Warhouse E” en “Shikomi’s 25&26”. 

Woning in Emmen

Aan de rand van het Bos “De Emmerdennen” wordt deze grote vrijstaande woning medio 2020 gerealiseerd. De woning heeft een split-level en wordt grotendeels onderkelderd.

STRAKKS heeft voor deze woning een functioneel ontwerp mogen maken van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

Woning te Dalfsen

De mooie monumentale rietgedekte woning in de bossen bij Dalfsen wordt verduurzaamd. Er zal een compleet nieuw rieten dak worden gerealiseerd en de installaties worden volledig vervangen.

Door de woning te voorzien van nieuw vensters en isolatie kan er met laagtemperatuurverwarming worden verwarmd.  De combinatie met houtkachels en vloerverwarming zal zorg dragen voor een hoogwaardige comfortabele woning.

‘t Aole Gemientehoes te Schoonebeek

Voor de Gemeente Emmen hebben wij een werkomschrijving gemaakt, om het oude gemeentehuis in Schoonebeek te opwaarderen naar een All-Electric installatie.

Het gebouw wordt voorzien van hoogwaardige isolatie op het dak en nieuwe gevels met vensters. Het VRF-Systeem zal zorgdragen voor de koeling en verwarming van de multifunctionele ruimtes en invulling van het gebouw.

Dorpshoeve te Nieuw-Schoonebeek

Voor de Gemeente Emmen hebben wij een functioneel ontwerp mogen maken om het bestaande dorpshuis de Dorpshoeve in Nieuw-Schoonebeek te opwaarderen naar een All-Electric installatie.

Het gebouw wordt voorzien van hoogwaardige isolatie op het dak en nieuwe gevels met vensters. Het VRF-Systeem zal zorgdragen voor de koeling en verwarming van de multifunctionele ruimtes en invulling van het gebouw.

Unilever te Wageningen

Begin 2019 mochten wij de installateur intern begeleiden (Lead-engineering & Projectleiding) met het ontwerp en fine-tuning van het laboratorium. Dit omving een lab functie van 3000m2 BVO van het Unilever gebouw in Wageningen.

In de UO-fase assisteerde wij met het detail-ontwerp. Als Lead Engineer maken wij berekeningen, product selecties, principe schema’s. En zijn wij een spin in het web tussen de Projectleiders, BIM-Modelleurs en Werkvoorbereiders.